:

توسعه و بکارگیری تکنولوژی های نوین به منظور جذب و ذخیره سازی گاز CO2 حاصل از کارخانجات احیا مستقیم

جداسازی CO2 در حال حاضر دغدغه تمام صنایع فرآیندی شامل صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی و معدنی بوده و در سایر صنایع قدم های مثبتی در این زمینه برداشته شده است. فرآیندهای مختلفی در این زمینه توسعه داده شده و با توجه به شرایط گاز مادر و الزامات، محدودیت ها و نیازمندی های صنعت مورد نظر این فرآیندها در ابعاد صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است. به این فرآیند در اصطلاح شیرین سازی گاز و یا حذف گازهای اسیدی(با واکنش بین CO2 و آب مایع اسید کربنیک حاصل می شود) گفته می شود. اصول کلی فرآیند برای تمام صنایع یکسان بوده و می توان از تجربیات و پیشرفت های این فرآیند در یک صنعت (به خصوص پتروشیمی) برای توسعه فرآیند مشابه در صنعت فولاد با درنظر گیری تفاوت ها بهره برد.
موضوع تولید CO2 در صنعت فولاد و در کارخانجات احیای فولاد و ارسال آن به اتمسفر در سال های اخیر به یک چالش جهانی تبدیل شده و طی قوانینی در کشورهای جهان اول تولید فولاد به روش های قدیمی (فولاد قهوه ای و فولاد خاکستری) در سال 2028 ممنوع خواهد شد. طبیعتا در صورت ادامه دار شدن این قوانین پس از مدتی به ایران نیز خواهد رسید. از این رو در کل دنیا پژوهش هایی در مسیر رسیدن به فولاد آبی و پس از آن فولاد سبز در حال انجام می باشد. در این راستا شرکت تارا فرآیند تهران به بررسی روش های مختلف حذف CO2 با توجه به مشخصات این پروژه پرداخته است. در ادامه تکنولوژی برتر را انتخاب و در ابعاد آزمایشگاهی برای اثبات طرح به ساخت پایلوت و انجام تست های آزمایشگاهی خواهد پرداخت.
از این سوی دیگر استفتده از گاز زمایشگاهی خواهد پرداخت.
از این سوی دیگر استفتده از گاز CO2 جدا شده در صنایع پتروشیمی، شیمیایی، غذایی و پزشکی و همچنین برای افزایش تولید نفت خام و تزریق به چاه مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
بخش سوم این پروژه به بررسی روش انتقال گاز co2 جدا شده از محل کارخانه فولاد تا محل صنعت مورد استفاده به سه طریق انتقال گاز، مایع و یا جامد (یخ خشک) خواهیم پرداخت.

About Images